Opening Kunstencampus op Turnova

Op 21 oktober werd de Kunstencampus op Turnova officieel geopend. Turnova is een nieuw stadsproject op de voormalige Brepolsite juist achter de Grote Markt waar woningen en winkels komen en waar de stedelijke academies een nieuwe plek krijgen.   

Studio Roma werd samen met WIT-architecten aangesteld als architect voor de nieuwe kunstacademie, dat zowel de nieuwbouw van de muziekacademie omvat, als de renovatie van de drukkerijgebouwen en de restauratie van het als monument beschermde kantoorgebouw. De nieuwbouw met concertzaal en muziekklassen en de tot ateliers omgebouwde drukkerij kunnen nu volop voor de kunsten gebruik worden. Voor de restauratie van het modernistische kantoorgebouw uit 1937 wordt nog op de restauratiepremie gewacht. In dit geweldige gebouw worden de administratieve functies van de academies en een ruime stadshal ondergebracht. 

Bekijk dit project op onze website:

Academies Turnhout

Externe links:

Openingsfeest kunstencampus Turnova

STUDIO ROMA CVBA

MULTIPROFESSIONELE
ARCHITECTENVENNOOTSCHAP
ABDIJ VLIERBEEK 7
3010 KESSEL-LO
016/49 80 50

WWW.STUDIOROMA.BE
INFO@STUDIOROMA.BE

BTW BE 0823.347.678
REKNR BE28 0016 0520 6520

PROJECTEN

Abdijen en kloosters
Herenhuizen en kastelen
Kerken en kapellen
Openbaar en industrieel erfgoed
Hoeves en molens
Studies en vooronderzoeken

MENU

Bureau
Projecten
Nieuws
Vacatures
Links
Download
Upload
Contact