Opening Parcum op 25 oktober 2017

Op 25 oktober opende PARCUM, museum voor religie, kunst en cultuur, haar deuren in de pas gerestaureerde zalen van de Abdij van Park in Heverlee met de tentoonstelling ‘Van de wereld. Beelden van beslotenheid en bevrijding’.

De nieuwe museumzalen bevinden zich in de westvleugel van de abdij, met de enfilade van mooie rijke salons uit de 15de tot 18de eeuw en het barokke 17de eeuwse stucplafond van J. C. Hansche.  Ook de grote abdijzolder wordt door de tentoonstelling ontsloten. Studio Roma stond in voor de restauratie van deze westvleugel, waardoor de eerste van de drie abdijvleugels nu volledig gerestaureerd is.  De zuidvleugel is momenteel gesloten omwille van werken, de oostvleugel volgt in de laatste fase.

Bekijk dit project op onze website:

Abdij van park – Westvleugel

Externe links:

Parcum

Religieuserfgoed – Parcum

STUDIO ROMA CVBA

MULTIPROFESSIONELE
ARCHITECTENVENNOOTSCHAP
ABDIJ VLIERBEEK 7
3010 KESSEL-LO
016/49 80 50

WWW.STUDIOROMA.BE
INFO@STUDIOROMA.BE

BTW BE 0823.347.678
REKNR BE28 0016 0520 6520

PROJECTEN

Abdijen en kloosters
Herenhuizen en kastelen
Kerken en kapellen
Openbaar en industrieel erfgoed
Hoeves en molens
Studies en vooronderzoeken

MENU

Bureau
Projecten
Nieuws
Vacatures
Links
Download
Upload
Contact