Restauratie en herbestemming tot bedrijvencentrum en brouwerij

De langgerekte vleugel van het gastenkwartier bestaat uit een lagergelegen deel langs de Molenbeek en vijvers, dat dendrochronologisch 1507-1530 gedateerd werd, en een hoger gelegen deel, opgetrokken in 1688, met een rijk uitgewerkte barokke gevel in witsteen en baksteen met speklagen langs de erekoer van de prelatuur. Vlakbij het gastenkwartier stond in de 16de eeuw de brouwerij van de abdij.
Dit deelproject binnen de restauratie van de Abdij van Park omvat de restauratie en herbestemming van het gastenkwartier tot bedrijvencentrum. Het gebouw wordt daarvoor in vier zones opgedeeld, waarbij de ruimten zelf flexibel gelaten worden opdat ze een gepaste invulling kunnen krijgen volgens vraag van geïnteresseerde gebruikers. Het deel nabij de Molenbeek wordt omgevormd tot microbrouwerij met proefzaal in de 16de-eeuwse gildekamer met gotische schouw. Het project voorziet in de bouw van een interne trap en sanitaire ruimten en de integrale restauratie van gevels, daken en vloeren.