Gerestaureerde westvleugel Abdij van Park op derde editie van de Parkabdijopzondag

Op 21 mei toont de Stad Leuven de pas gerestaureerde westvleugel Abdij van Park voor het eerst aan het grote publiek. Studio Roma zal toelichting geven bij een aantal van haar restauratieprojecten.

Klik hier voor het volledige programma.

Klik hier voor meer info over de westvleugel van Abdij van Park.

 

Start restauratie van het begijnhof te Lier

In februari van dit jaar zijn de restauratiewerken van start gegaan aan een aantal woningen binnen het als werelderfgoed erkende begijnhof van Lier. Acht begijnhofwoningen in de Symforosastraat en een waardevol restant van een oud convent worden vakkundig gerestaureerd, bewoonbaar gemaakt en aangepast aan het hedendaags wooncomfort. Er komen nieuwe aanbouwen en buitenkamers, verweven met de historische gebouwen.

De opdrachtgevers zijn het OCMW Lier en de Kerkfabriek Sint-Gummarus. De werken worden uitgevoerd door de THV Denys-Building.

Het einde van de werken is voorzien in de lente van 2019.

Nieuwe opdracht – Beheersplan Ursulineninstituut

De Stichting Ursulinen OLV-Waver stelde de TV Studio Roma Ars Horti aan voor de opmaak van het beheersplan onroerend erfgoed voor het Ursulineninstituut te Onze-Lieve-Vrouw-Waver. Annelies Wouters zal het team bijstaan voor het bouwhistorisch onderzoek.

Het gebouwenensemble is indrukwekkend. Wondermooi is de wintertuin in art nouveau stijl met een prachtige glas-in-lood koepel. Het eerste gebouw van de Ursulinen in OLV-Waver dateert uit 1840 waarna vele uitbreidings- en verbouwingswerken elkaar opvolgden. Het gebouwenensemble van het instituut is samen met het park beschermd als monument.

Start restauratiewerken aan voormalig Hôtel d’Udekem d’Acoz te Leuven

Begin april dit jaar zijn de restauratiewerken gestart aan het voormalige hôtel d’Udekem d’Acoz in het Sint-Pieterscollege van Leuven. Dit gebouw met een geschiedenis die teruggaat tot de 16de eeuw, zal na restauratie de bestaande bureau- en vergaderfuncties behouden naast een aantal nieuwe representatieve functies. Ook de zolders onder de kapspanten worden toegankelijk gemaakt en er wordt een nieuwe trap aan het monument aangebouwd.

Het Sint-Pieterscollege vertrouwde de werken toe aan aannemer PIT/Eiffage.
Studio Roma werkt hiervoor samen met a33 architecten.

Het einde van de werken is voorzien in april 2019.

Nieuw project herbestemming kerken

Het Team Vlaams Bouwmeester selecteerde uit 31 kandidaten drie architectenbureaus, waaronder de TV Studio Thys Vermeulen – Studio Roma. De opdracht kadert in een raamovereenkomst met de Vlaamse Overheid voor de opmaak van ontwerpende haalbaarheidsonderzoeken voor de gedeeltelijke of volledige herbestemming van parochiekerken.

Ons team wordt bijgestaan door professor en architectuurhistoricus Sven Sterken, gespecialiseerd in onderzoek naar kerkarchitectuur, erfgoed en religie. Voor technische input doet het team beroep op de studiebureaus Util structuurstudie en Henk Pijpaert Engineering. De jury gaf uitstekende scores voor zowel het concept en visievorming als voor het proces en termijnen. De opdracht is recent van start gegaan met tien kerken, verspreid over Vlaanderen.

Voor meer informatie verwijzen we graag naar volgende publicatie:

Link naar artikel

 

Herbestemming kerken

STUDIO ROMA CVBA

MULTIPROFESSIONELE
ARCHITECTENVENNOOTSCHAP
ABDIJ VLIERBEEK 7
3010 KESSEL-LO
016/49 80 50

WWW.STUDIOROMA.BE
INFO@STUDIOROMA.BE

BTW BE 0823.347.678
REKNR BE28 0016 0520 6520

PROJECTEN

Abdijen en kloosters
Herenhuizen en kastelen
Kerken en kapellen
Openbaar en industrieel erfgoed
Hoeves en molens
Studies en vooronderzoeken

MENU

Bureau
Projecten
Nieuws
Vacatures
Links
Download
Upload
Contact